З 15 лютого уряд може дозволити спортивні матчі з вболівальниками на трибунах

Українським вболівальникам можуть дозволити повернутися на трибуни. Відповідне рішення невдовзі може ухвалити Кабінет Міністрів України.

Джерело:

ФБУ

Про те, що вболівальникам дозволять відвідувати спортивні події, заявив президент Федерації баскетболу України Михайло Бродський.

Оце так Слава Україні, – кривдник Ломаченка передав вітання усім своїм українським прихильникам: відео

«Під час моєї останньої розмови з Урядом, отримав інформацію, що вони мають намір 15 лютого ухвалити рішення, що не тільки на концерти будуть пускати 50% глядачів, а й на спортивні події. Для нас важливо, щоб на наші ігри приходили люди», – заявив Михайло Бродський.

Відтак він сподівається, що на матчах збірної України з баскетболу 20 та 22 лютого у Києві у відборі на Євробаскет-2022 вже будуть вболівальники.

Нагадаємо, до цього
Кабмін послабив карантинні обмеження – дозволив приймати відвідувачів у заклади культури та проводити там публічні наукові, освітні та професійні тематичні заходи. Але лише за однієї умови – наповненість кількості людей у залах повинна складати до 50% або з розрахунку 1 особа на 5 квадратних метрів. При цьому розміщення здійснюється з вільним місцем поруч, спереду та позаду.

Відзначимо, що якщо рішення про допуск вболівальників на трибуни буде прийнято, то ним скористаються й представники інших видів спорту. Зокрема – футболу. Старт УПЛ запланований на 13 лютого, відтак перший тур у 2021 році точно відбудеться без вболівальників. Але вже 19 лютого запланований наступний тур.

Окрім того, 18 лютого відбудеться 1/16 фіналу Ліги Європи, в якому Динамо прийматиме бельгійський Брюгге в Києві на НСК Олімпійський. Вже 25 лютого на цьому стадіоні зіграє Шахтар проти ізраїльського Маккабі в рамках цього ж турніру.

Перед тим з проханням допустити вболівальників на трибуни звернулася й Українська асоціація футболу. В УАФ попросили, що на «Арену Львів» пустили глядачів під час матчів збірної України у відборі на ЧС-2022.

Окрім того, зараз й інші чемпіонати України відбуваються без глядачів. Зокрема, баскетбольний, хокейний, волейбольний.

Источник

Новости Украины