“З “Барсом” ніколи не було страшно”. У Чернівцях попрощалися з військовим Валерієм Красняном

За інформацією: Суспільне Чернівці.

Суспільне Чернівці

У Чернівцях попрощалися з військовим Валерієм Красняном з позивним “Барс”. У 2014 році він тримав оборону Донецького аеропорту. Загинув 23 листопада на Харківщині під час виконання бойового завдання. На початку повномасштабного вторгнення Краснян повернувся з-за кордону, щоб вступити в ЗСУ.

На прощання з “Барсом” прийшли сотні людей, передає кореспондентка Суспільного. У військового залишились дружина та діти двійнята — хлопчик та дівчинка, яким має виповнитися по п’ять років.

Побратими розповідають, що на початку повномасштабної війни Краснян воював на Київщині. З вересня — на Харківському напрямку.

“Ніколи ні в кого не було з ним страху. Всі знали, що він першим встане і першим піде”, – розповів його побратим з позивним “Рижа”.

Військовий з позивним “Кореєць” воював з Красняном на Харківському напрямку. Він каже, що Валерій був вмотивованим, рвався у бій.

“Окрім того, що він був воїном, він дійсно все робив для України. Його метою було після війни скласти зброю та побудувати нову Україну. Він завжди казав, що не хоче, щоб його сина застала війна. Він не міг уявити, щоб його син йшов воювати”, — розповів побратим.

Барс служив у десантно-штурмових військах України. Був учасником миротворчих місій на Балканах та Кавказі. З 2014 року вступив в “Айдар”. Потім перейшов в ДУК ПС. Воював за Піски та Донецький аеропорт.

Суспільне Чернівці

Суспільне Чернівці

Суспільне Чернівці

Суспільне Чернівці

Новости Украины