З бібліотек Дніпра вилучили десятки тисяч санкційних книг

Міністерство культури та інформаційної політики України виступило ініціатором дерусіфікації бібліотечних фондів, та ще восени видало відповідні рекомендації.

Тож у бібліотеках Дніпра триває процес вилучення пропагандистські та антиукраїнських книг. Таких за повідомленням Дніпровської міської ради виявилось близько 25 тисяч.
Проте, як роз’яснила директорка КЗК «Дніпровські міські публічні бібліотеки» ДМР Юлія Бардукова, вилучені книги ніхто не знищує. Їх прибирають з полиць і переміщають в сховище.
— Цей процес не стосується російськомовних книг. Ми вилучаємо лише ті, видавництво яких пов’язано з країною-терористкою. Також книги, в яких йдеться про розпалювання міжетнічного конфлікту, релігійні війни тощо. Наприклад, наразі містяни обурюються через одну книгу, яка теж потрапила під санкції. Це дитяча книга автора Драгунського. Там на палітурці є російський прапор — тож потрібно розуміти, що такі книги не мають бути на наших полицях. Також зникли жіночі романи, і хоча вони іноземні та в перекладі, але видавництво цих книг АСТ і воно санкційне, — пояснила пані Юлія.

Новости Украины