З бюджету країни виділено 67,6 млн грн на надання мікрогрантів українцям, які прагнуть відкрити власну справу

Відповідне рішення було ухвалене на засіданні Кабінету міністрів України.

Як зазначила перший віцепрем’єр-міністр — міністр економіки України Юлія Свириденко, Уряд ухвалив рішення про чергове виділення коштів переможцям програми “Власна справа” на суму понад 67 млн грн.

— Невдовзі майже 300 українців, що підготували бізнес-план для старту чи розвитку свого бізнесу, отримають від держави мікрогрант до 250 тис грн на його реалізацію. Загалом за три з половиною місяці дії урядової програми ми вже профінансували через гранти проекти понад 650 підприємців, – повідомила Юлія Свириденко.

За даними Мінекономіки, на сьогодні заяви на отримання грантів за різними програмами проекту  єРобота подали понад 13 тисяч українців, близько 2 тисяч заяв визнано успішними. На рахунки одержувачів грантів загалом вже перераховано майже 200 млн грн. Програма “Власна справа” користується найбільшим попитом. За цією програмою можна отримати мікрогрант від 50 тис до 250 тис грн на старт чи розширення бізнесу.

Наразі прийом заявок на всі напрямки програми єРобота триває. Подача заявки здійснюється через Портал «Дія».

Нагадаємо, проект єРобота включає 6 грантових програм, спрямованих на стимулювання підприємницької діяльності. Зокрема, це програми мікрогрантів на відкриття чи розвиток власного бізнесу, грантів на створення й розвиток переробних підприємств, закладки саду та виноградарства, тепличного господарства, підтримки ІТ-стартапів та старту в ІТ-сфері. 

Джерело: прес-служба Міністерства економіки України

Відділ комунікацій Запорізької обласної ради

 

 

Источник

Новости Украины