За добу через обстріли на Харківщині загинула людина, ще двоє — поранені

Окупанти влучили у приватні будинки, після обстрілів були пожежі.

Під обстріл окупантів потрапили Харків і Богодухівський, Чугуївський, Харківський та Ізюмський райони області.

Протягом минулої доби через обстріли Харківської області загинула людина, ще двоє людей отримали поранення. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«Пошкоджені житлові будинки, об’єкти промисловості, сталися лісові пожежі. За даними Центру екстреної медичної допомоги, протягом доби в селищі Золочів Богодухівського району одна людина загинула. В селищі Донець Ізюмського району — один поранений. В селищі Слатине госпіталізовано ще одного пораненого», — написав Синєгубов у своєму Telegram-каналі.

Зазначимо, у Золочеві снаряд влучив у житловий будинок. Внаслідок обстрілу там загинула 52-річна жінка. Як пише «Суспільне» з посиланням на голову Золочівської громади Віктора Коваленка, окупанти стріляли з реактивної системи залпового вогню «Град». Також поранення отримав 51-річний чоловік. 

«Зруйновано два будинки, пошкоджено один будинок та сарай. Обстріл був о 17:00. Жінка загинула на місці, у чоловіка — осколкове поранення правої гомілки», — сказав Віктор Коваленко.

За інформацією Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Харківській області, після обстрілу у Золочеві зайнялася трава на площі 20 гектарів. Пожежу ліквідували о 19:40. Після ще одного обстрілу у Золочівській громаді загорілася хвойна підстилка Жовтневого лісгоспу на площі п’ять гектарів. Це сталося неподалік села Маяк.

Як повідомив Олег Синєгубов, ще одну людину було поранено через обстріл у селі Донець Ізюмського району. Це — 49-річний чоловік.

Нагадаємо, 24 серпня внаслідок обстрілу російськими військовими тимчасово окупованого села Макарове Золочівської громади Харківської області загинув 59-річний чоловік, який перебував на городі. Його поховали 25 серпня на тому ж городі. 

Джерело

Новости Украины