За ексголову Верховного Суду Князєва внесли заставу 18 млн грн

За ексголову Верховного Суду Князєва внесли заставу 18 млн грн

Фото: Всеволод Князєв/Facebook

За колишнього голову Верховного Суду Всеволода Князєва, підозрюваного в корупції, було внесено заставу. Про це повідомив Центр протидії корупції.

– Учора слідчий суддя ВАКС зменшив заставу Всеволода Князєва з 20 млн грн до 18,168 млн грн. А вже сьогодні гроші за нього внесли, і він зможе вийти із СІЗО, — йдеться у повідомленні.

У ЦПК зазначили, що, ймовірно, ніхто з родини Князєва не міг самостійно внести гроші, оскільки всі його активи під арештом. У грудні захист стверджував, що сім’я підозрюваного може внести максимум 10 мільйонів гривень.

Новина про внесення застави для Князєва збіглася з інформацією про те, що Верховна Рада планує зупинити розгляд дисциплінарних справ щодо нього. Це викликало побоювання, що, якщо справу зупинять, це може стати небезпечним прецедентом, дозволяючи іншим підозрюваним суддям залишатися на посаді та отримувати винагороду.

5 грудня ВАСУ продовжив термін утримання колишнього голови Верховного Суду Всеволода Князєва у СІЗО на два місяці та зменшив розмір застави з 35 до 27 мільйонів гривень. Це вже вп’яте, коли розмір застави знижується; спочатку він був 107,3 ​​мільйона гривень. 15 травня 2023 року Князєва затримали за хабар у майже 3 мільйони доларів. Олігарх Костянтин Жеваго нібито запропонував ці гроші голові Верховного Суду за сприятливе для нього судове рішення. Жеваго заперечував, що давав хабар.
Джерело

Новости Украины