За один день склали 12 протоколів: у Чернігові розпочалися рейди з виявлення нелегальних перевізників

За інформацією: Суспільне Чернігів.

ФОТО: Суспільне Чернігів

17 тисяч штрафу за перевезення пасажирів без належних документів. У Чернігові стартував рейд з виявлення нелегальних перевізників, які здійснюють міжміські рейси. За словами старшого державного інспектора відділу державного нагляду і контролю в області Андрія Москвичова, такі штрафи не зупиняють нелегальних перевізників. А деякі їх не платять. За минулий 2022 рік сума штрафів, які не сплатили порушники, склала майже 10 мільйонів гривень.

На центральному автовокзалі у Чернігові працівники Укртрансбезпеки перевіряють документи у водія маршрутки, що прямує до Городні.

Перевірка документів на центральному автовокзалі у Чернігові. ФОТО: Суспільне Чернігів"Зараз ми зафіксували транспортний засіб, відповідні документи відсутні. Відповідальність за це правопорушення передбачена — 17 тисяч гривень. І це майже кожен день ця робота проводиться, є нелегальні перевізники", — розповів старший інспектор відділу держнагляду в області Андрій Москвичов.

Старший інспектор відділу держнагляду в області Андрій Москвичов. ФОТО: Суспільне Чернігів

Водій маршрутки давати коментарі відмовився. За словами начальника відділу транспорту Чернігівської ОДА Максима Власова, в області частина перевізників здійснюють міжміські рейси нелегально.

Начальник відділу транспорту Чернігівської ОДА Максим Власов. ФОТО: Суспільне Чернігів

"Чернігівська ОДА ініціювала місячник безпеки пасажирських перевезень. В рамках цього, 29 червня розпочалися перші рейдові перевірки на першій автостанції у Чернігові. Наша мета, щоб такі перевізники заходили на конкурс, щоб працювали усі в рівному правовому полі, в рівних конкурентних умовах. Це буде гарантована безпека пасажирів".

Поряд з автовокзалом поліціянти затримали маршрутний автобус, який прямує до Сновська. У водія також не було документів на законне перевезення людей. За словами Андрія Москвичова, штраф виписують на перевізника, а не на водія. Але, стягнути з підприємця ці гроші — важко.

Перевірка документів у перевізників. ФОТО: Суспільне Чернігів"Ці кошти вони не сплачують. Ми направляємо на виконавчу службу, а вони нам повертають ці матеріали, бо відсутні основні засоби, оборотні засоби, і стягнути ці кошти немає можливості. У 2022 році десь десять мільйонів було накладено штрафних санкцій на перевізників, які здійснюють перевезення без дозвільних документів".

Чернігівці, які їздять міжміськими рейсами кажуть, що їм байдуже чи є документи у водія. Пасажирів не зупиняють навіть попередження правоохоронців.

Працівник Укртрансбезпеки виписує протокол. ФОТО: Суспільне Чернігів

За словами Максима Власова, майже на кожен обласний маршрут є, як офіційні перевізники, так і нелегальні. Якщо перевізники вийдуть з тіні, перевезення мають стати безпечнішими.

"Ми будемо чітко знати, що в них проводяться медичні передрейсові огляди, технічні передрейсові огляди, що автобуси не переобладнані, але як показує практика — більшість автобусів, які використовуються нелегали, вони переобладнані з вантажних у пасажирські. Плюс, нелегальні перевізники 99% не здійснюють пільгові перевезення. Квитки не видають, відповідно немає ніякого страхового поліса на випадок ДТП".

Перевірка перевізників. ФОТО: Суспільне Чернігів

Максим Власов додав, що за перший день перевірок на перевізників склали 12 протоколів.

Детальніше у сюжеті:

Новости Украины