Загарбники обстріляли амбулаторію на Харківщині

Пошкоджено медичний заклад у Руській Лозовій.

Армія РФ обстріляла дев’ять населених пунктів Дергачівської громади.

29 серпня внаслідок обстрілу російськими окупантами села Руська Лозова пошкоджена нова будівля амбулаторії. Про це повідомив мер Дергачів В’ячеслав Задоренко.

«Руйнувань зазнали приватні будинки та об’єкти цивільної інфраструктури, зокрема у Руській Лозовій ворожі снаряди влучили та ще більше пошкодили нову будівлю медичної амбулаторії. Інформація про постраждалих до нас не надходила», — розповів Задоренко.

Зазначимо, 26 серпня Дергачівська міська рада повідомляла про обстріл медичної амбулаторії в місті Дергачі, 4 травня — про пошкодження через обстріл будівлі амбулаторії в селище Слатине.

Нагадаємо, амбулаторію в Руській Лозовій побудували у 2021 році. Загальна вартість робіт склала понад 11 мільйонів гривень.

Усього за минулу добу окупанти обстріляли дев’ять населених пунктів Дергачівської громади — Дергачі, Безруки, Слатине, Прудянка, Дементіївка, Нове, Питомник, Руська Лозова та Цупівка. Обстріли вели з артилерії, бронетехніки та мінометів.

Як розповів В’ячеслав Задоренко, українська армія здійснює позиційні атаки на першу лінію оборони окупантів неподалік Козачої Лопані, Цупівки, Дубівки, Дементіївки та на підступах до Великих Проходів.

«Станом на сьогодні наші захисники перехопили тактичну ініціативу на фронті, що мінімізує загрозу широкомасштабного наступу російських окупантів на Дергачівському напрямку», — зазначив Задоренко.

Як писав UA-NEWS.in.ua, 19 липня у Циркунах внаслідок обстрілу згоріла амбулаторія. Старовинна споруда 1913 року пережила Другу світову та німецьку окупацію, не вистояла перед російською навалою. Дерев’яні перекриття спалахнули вмить, загасити не встигли.

Джерело

Новости Украины