Загибель двох курсантів: начальнику кафедри, який змусив розбирати снаряд, повідомили підозру

Двоє курсантів за наказом начальника почали розбирати 152-міліметровий снаряд у приміщенні гуртожитку і загинули.

Керівник кафедри Національного університету цивільного захисту змусив курсантів третього курсу розбирати бойовий снаряд, який він власноруч привіз до гуртожитка. 

Слідчі повідомили про підозру начальнику кафедри піротехнічної та спеціальної підготовки факультету цивільного захисту Національного університету цивільного захисту України. Саме за його наказом третьокурсники почали розбирати снаряд у приміщенні гуртожитку. Двоє хлопців загинули, один був поранений.

«Слідчі встановили, що підозрюваний викладач доставив фугасний снаряд 152-го калібру та привіз на територію, де проходили навчання курсанти, залишив на зберігання в одному з приміщень, де проходило навчання. Далі, порушивши всі посадові інструкції, начальник кафедри дав вказівку курсантам розібрати цей боєприпас, щоб зробити з нього макет», — повідомив начальник Слідчого управління ГУ Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов.

Під час розслідування слідчі допитали 68 свідків та шістьох потерпілих, провели дванадцять експертиз. Експерти, криміналісти, слідчі, вибухотехніки виїжджали до навчального центру, щоби провести огляд та встановити обставини цієї трагедії. Підозра начальнику кафедри сформована за статтею «вбивство, вчинене з необережності двох осіб». Якщо його провина буде доведена, йому загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Як писав UA-NEWS.in.ua, трагедія сталася 31 травня неподалік Харкова, в одному з корпусів гуртожитку університету. Загинули двоє третьокурсників, яких змусили розбирати снаряд. Внаслідок вибуху у будівлі вилетіли двері, вікна, частково зруйнована стіна. На місці слідчі знайшли уламки снаряду до «Піону». 

Джерело

Новости Украины