Загиблому Миколі Степанюку з Вінниччини просять надати звання Героя України

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Микола Степанюк. Фото з відкритих джерел

Загиблому старшому лейтенантові з Вінниччини Миколі Степанюку просять надати звання Героя України. Відповідну петицію зареєстрували на сайті президента.

Народився оборонець 19 травня 1998 року в селі Великих Кутищах Калинівської громади. У 2015 році вступив в Національну академію внутрішніх справ. Відтак у 2019 році продовжив службу на посаді оперуповноваженого у Козятинському відділенні поліції. Одружився. У 2020 у Миколи народився син.

З лютого 2023 року чоловік долучився до лав бригади Національної поліції України "Лють". Старший лейтенант служив мінометником 2-го взводу 2-ї роти 2-го штурмового полку "Цунамі".

"Він не міг сидіти осторонь, і тому вирішив взяти зброю до рук та захищати Україну! Микола мав активну громадську позицію, брав участь у військових парадах та завжди дотримувався власних ідеалів", — написала авторка петиції Анастасія Мельник.

Бригада брала участь у запеклих боях на багатьох напрямках фронту. 5 серпня 2024, виконуючи бойове завдання на Покровському напрямку Донецької області, поблизу селища Птиче, старший лейтенант Микола Степанюк отримав тяжкі поранення. Оборонця доправили в лікарню Дніпра. 8-го серпня 2024 року захисник помер у реанімаційному відділені.

Новости Украины