Заглибилися на 20 км: ситуація на херсонському напрямку — офіційно

Збройні сили Україні за шість днів звільнили від російських загарбників понад 400 квадратних кілометрів Херсонської області.

Про це під час брифінгу розповіла керівниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, пише Dailylviv.com.

«Маємо досить переконливі успіхи, напрямки ми не називаємо, але вже понад 400 квадратних кілометрів Херсонщини звільнено від окупантів. І ми просуваємось далі».

Загалом, за словами Гуменюк, на південному напрямку ситуація є складною і розвивається надзвичайно динамічно. Українські сили оборони просуваються, на кількох напрямках заглиблення по лінії фронту відбувається до 20 кілометрів.

«Уже є факт появи на ділянці нашої відповідальності свіжомобілізованих. Не дуже «свіжих» за якістю, але — за часовими показниками. Вони не дуже підготовлені і більше виконують роль того самого гарматного м’яса»,- зазначила Гуменюк.

За її словами, росіяни роблять ставку на повітряно-десантні війська, яких підтягнули туди чимало, оскільки розуміли, що бої будуть важкі, і триматись треба буде довго.

«У них не так багато лишилось варіантів: вони затиснуті між нашими підрозділами і правим берегом Дніпра і усвідомлюють, що якщо не буде можливості перебратись на інший берег, то це однозначний котел», — наголосила Гуменюк.

Українська сторона, як наголосила Гуменюк, пропонує російським військам спокійний вихід зі ситуації: складання зброї, перехід в обмінний фонд під егідою міжнародного гуманітарного права.

ЗСУ замикають кільце під Херсоном: можуть захопити 15 000 росіян,- генерали США

Пентагон: український контрнаступ на Херсонщині дав обнадійливі сигналиHIMARS відрізали росіян від постачань техніки і особового складу з Криму

США бачать, що українські збройні сили повертають села під Херсоном

Що відбувається на херсонському напрямку — пояснення експерта

Джерело

Новости Украины