Загроза ракетного обстрілу Харківської області: залишайтеся в безпеці

Окупанти підняли в повітря авіацію, очікується кілька хвиль ударів.

На сході України оголошена масштабна повітряна тривога.

Жителів Харківської області закликають залишатися в безпечних місцях через загрозу ракетних ударів. Про це близько 13:00 повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації.

«Не ігноруйте сигнали повітряної тривоги! Під час тривоги максимально перебувайте в укриттях», — закликає голова ХОВА Олег Синєгубов.

Повітряна тривога оголошена на всій території України.

Заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко просить перейти в укриття.

Спікер Повітряних сил України Юрій Ігнат сказав, що ракети запускають із районів російського Волгодонська, Каспійського і Чорного морів. Очікується кілька хвиль ракетної атаки.

Нагадаємо, востаннє окупанти нанесли масований ракетний удар по Україні 23 листопада. Минулого тижня Spiegel з посиланням на супутникові знімки повідомляв, що Росія готує нову масову атаку з використанням авіації. 

Супутникові знімки Maxar Technologies та Planet Labs зафіксували незвичайну активність на аеродромі «Енгельс-2» під Саратовом, де зосереджені майже два десятки бомбардувальників Ту-95 та Ту-160. Тим часом вранці 5 грудня на цьому аеродромі відбулася атака, у результаті якої були пошкоджені кілька літаків.

Джерело

Новости Украины