Захисником підозрюваного у вбивстві Фаріон став скандальний адвокат Сулима

Захисником підозрюваного у вбивстві Фаріон став скандальний адвокат Сулима

Фото: .nta.ua

Після перерви в судовому засіданні стало відомо, що 18-річного підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон захищатиме адвокат Ігор Сулима. У своєму коментарі ЗМІ він акцентував на тому, що вина підозрюваного В’ячеслава Зінченка ще не доведена і звинувачувати його може лише суд. Про це повідомляє НТА.

— Я захищаю право, а не вбивство, розумієте? Кожна людина має право на захист, її вина ще не доведена, вона лише підозрюваний, навіть не обвинувачений. І питання в тому, це він чи не він, це вже доводитиме суд, а зараз я захищаю право. У мене така робота — захищати людей незважаючи на те, хто вони, – сказав Сулима.

Раніше він неодноразово захищав осіб, підозрюваних у держзраді та колаборантстві. Зокрема, Сулима був адвокатом ведучого «каналу Медведчука» та фігуранта бази «Миротворець» Руслана Коцаби. Також він захищав Світлану Царьову, яку звинувачували у злочині проти основ нацбезбеки та у колабораційній діяльності. Крім того, як зазначають журналісти, у реєстрі можна легко знайти десяток справ, у яких Сулима захищав підозрюваних у колаборантстві.

Резонансна справа про вбивство Фаріон слухається у Галицькому райсуді Львова. Там обрали найбільшу судову залу, але місця не вистачило. Десятки камер, ще більше телефонів, багато трансляцій, навіть інтернет погано працював. Раніше 26 липня правоохоронці оприлюднили відео допиту 18-річного жителя Дніпра В’ячеслава Зінченка, якого підозрюють у вбивстві Ірини Фаріон. Він не зізнався у вбивстві та ухилявся від відповідей на запитання. Підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон 18-річного В’ячеслава Зінченка затримали 25 липня у нього вдома у Дніпрі.
Джерело

Новости Украины