Замість однієї ялинки – сотні ялинок: у ЗОВА озвучили варіанти святкування Нового Року у Запоріжжі

Вместо одной ёлки - сотни ёлок: в ЗОВА озвучили варианты празднования Нового Года в Запорожье

Чи варто проводити святкові масові заходи у воєнний час – питання неоднозначне. Влада Запоріжжя поки не прийшла до єдиного рішення.

Раніше в.о. мера Запоріжжя Анатолій Куртєв заявив, що через воєнний стан масових заходів і святкових програм на Новий рік цієї зими в Запоріжжі не буде. Проте питання із встановленням головної міської ялинки цього року виявилося дискусійним. Частина запорожців вважають будь-які урочистості недоречними під час війни, інші ж навпаки — хочуть трохи відволіктися і відчути хоча б крихту колишнього новорічного настрою. З цієї причини Куртєв провів у своєму телеграм-каналі опитування на тему, чи варто ставити новорічну ялинку на центральній площі міста. При цьому в.о. міського голови пообіцяв, що додаткових коштів з бюджету на встановлення ялинки не виділятиметься: використані будуть лише ті іграшки, прикраси та конструкції, які були закуплені містом у попередні роки.

Варто зазначити, що керівники багатьох українських міст та громад відмовляються від святкових програм на Новий Рік і на рівні влади свято ніяк не відзначатиметься. У керівника Запорізької ОВА Олександра Старуха свій погляд із цього приводу. Ним він поділився у своєму телеграмі.

– Побачив, що мої колеги проводять опитування у соцмережах, чи потрібно цього року встановлювати різдвяні ялинки на майданах у містах та селах. Результати різняться, але тенденція вже зрозуміла. І влада, і люди здебільшого побоюються, що, скориставшись скупченням людей, ворог по ньому вдарить. Так це можливо. Навіть більше – вірогідно, – озвучує глава ЗОВА можливі наслідки.

Проте Старух запропонував альтернативний варіант святкування Нового Року замість однієї ялинки на площі встановити сотні ялинок у дворах запорожців. Це має стати своєрідною "відповіддю" українського народу на агресію ворога.

– Керівники громад, керуючих кампаній, ОСББ,… – усі разом облаштовували бомбосховища, збирали допомогу нужденним, багато зробили разом. Може, зробимо разом і свято. Подумайте, трохи ще часу є, — написав Старух.

Тим часом, у Мелітополі рашисти обзавелися "очима" на ринку.

Джерело

Новости Украины