Запорізька область зможе протидіяти усім видам загроз

Під головуванням очільника Запорізької обласної державної адміністрації Олександра Старуха 18 лютого в онлайн-режимі відбулось засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Запорізької області. 

У заході взяли участь перший заступник голови обласної державної адміністрації Володимир Шустов, заступник голови обласної державної адміністрації Геннадій Тімченко, керівниця апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко, керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, керівники райдержадміністрацій та територіальних громад. Під час засідання члени комісії ознайомилися із підсумками роботи за 2021 рік і визначили основні плани на 2022 рік. 

Директор Департаменту з питань цивільного захисту населення Запорізької облдержадміністрації Андрій Булавінов доповів про підсумки проведення у 2021 році  інвентаризації захисних споруд цивільного захисту. 

На теперішній час на обліку перебуває 650 захисних споруд цивільного захисту, з них – 323 сховища, 327 протирадіаційних укриттів. 12% захисних споруд цивільного захисту готові, 67% обмежено готові до використання. 

Також Андрій Булавінов повідомив про перевірку роботи системи оповіщення. На сьогодні засобами системи оповіщення охоплено 87% території області. 

Начальник Головного управління ДСНС України у Запорізькій області Олексій Лєпський доповів про роботу служби у 2021 році.  В області за рік врятовано 640 громадян, з них 134 – на воді і 77 під час пожеж. Вилучено і знищено 3600 одиниць вибухонебезпечних предметів.   

Також  члени комісії заслухали звіти про  стан роботи з цивільного захисту населення у Пологівському районі та у Широківській територіальній громаді. 

Голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух наголосив, що Запорізька область зараз має низку викликів, створених як епідобстановкою, так і близькістю військових дій. Наша територія стикається з усіма видами гібридних провокацій ворога. Для протидії всім видам загроз відповідні завдання поставлено керівникам райдержадміністрацій, виконавчим органам сільських, селищних, міських рад. 

Райдержадміністраціям, місцевим органам самоврядування поставлено завдання вжити організаційні та практичні заходи щодо проведення технічної інвентаризації захисних споруд, інвентаризацію яких не проведено у попередні роки. Також необхідно розглянути використання найпростіших укриттів, зокрема підвальних, напівпідвальних приміщень житлового фонду, забезпечити їх вказівниками. Всі  захисні споруди цивільного захисту мають бути приведені у готовність. Кожен громадянин має знати джерело оповіщення про можливу надзвичайну ситуацію і  свій маршрут до захисної споруди. 

Департамент культури та інформаційної політики

Источник

Новости Украины