Запорізька торгово-промислова палата допомагає розвивати бізнес регіону

Вчора заступник голови Запорізької обласної державної адміністрації Руслан Шиханов взяв участь у засіданні Ради Запорізької торгово-промислової палати. 

Тут відбулась зустріч стейкхолдерів регіону – керівників великих промислових компаній, власників малого та середнього бізнесу, представників обласної та міської влади, закордонних бізнес-експертів. Захід проходив у рамках засідання Ради Запорізької торгово-промислової палати, до складу якої входять провідні компанії регіону, що працюють у різних галузях економіки. 

  • Зрозуміло, що працівники бізнесу щодня зіштовхуються з різними труднощами. Завдяки діяльності Запорізької торгово-промислової палати представники регіонального бізнесу мають якісну консалтингову та експертну підтримку, мають можливість отримати дані щодо аналізу експорту та імпорту товарів за індивідуальними даними, брати участь у реалізації проєктів міжнародної технічної допомоги та у великій кількості навчальних програм, які, зокрема ми з вами бачили сьогодні, — підкреслив Руслан Шиханов.

На зустрічі розповіли про нову ініціативу – інформаційну платформу PRO_Business (https://katalog.cci.zp.ua), яка є логічним продовженням діяльності щодо розвитку і підтримки підприємництва. Вона присвячена бізнес-спільноті Запорізького регіону, яка представлена у різних сферах виробництва, послуг і консалтингу. Мета проєкту: заявити про економічний потенціал Запорізького регіону та надати підприємцям майданчик для міжнародної презентації.

Також на засіданні підбили підсумки роботи Запорізької торгово-промислової палати за минулий рік. Взагалі, експертами ТПП у 2021 році надано понад 20 тисяч послуг для бізнесу. Найзатребуванішими стали: супроводження зовнішньоекономічної діяльності, експертиза, консалтинг з питань системного менеджменту якості, юридичні послуги, навчальні програми. Якість послуг відповідає вимогам стандарту ISO 9001:2015.

Спеціальні сервіси і переваги мають компанії – члени Палати. Зокрема, безкоштовний консалтинг у сфері експорту, індивідуальний аналіз ринків збуту, участь у діяльності профільних комітетів, клубів, бізнес-перемовинах, ділових заходах в Україні і за кордоном, інформаційне супроводження. 

Нагадаємо, Запорізька торгово-промислова палата – найбільша в регіоні бізнес-асоціація, частина світової та національної системи торгово-промислових палат, діє згідно з Законом України «Про торгово-промислові палати в Україні». Партнери є в Європі і країнах Близького Сходу, Азії і Латинської Америки – загалом понад 70 двосторонніх угод про співпрацю. Це сучасна організація з надання бізнес-послуг. Експертні документи, видані торгово-промисловими палатами в межах їх повноважень, є обов’язковими для застосування на всій території України. Гарантом якості послуг виступає впроваджена система менеджменту якості (ISO 9001).

Департамент культури та інформаційної політики

Источник

Новости Украины