Запорізькі митці на культурному фронті: обласна філармонія відкрила концертний літній сезон

Комунальний заклад Запорізької обласної ради «Запорізька обласна філармонія» після вимушеної перерви, пов’язаної з повномасштабною війною в Україні, відкрив концертний літній сезон 2022 року.

Новий сезон артисти обласної філармонії відкрили у Центральному парку Запоріжжя «Дубовий гай» музичною програмою «Ми – з Запоріжжя, ми – з України!».

Розпочався концерт з виконання Державного Гімну України та пісні січових стрільців «Ой, у лузі червона калина» у виконанні академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці» (художній керівник-головний хормейстер – заслужений артист України Сергій Черногор).

Попри повномасштабну війну в Україні артисти обласної філармонії продовжують радувати своїх шанувальників і, навіть, створюють нові колективи. І цього дня відбулась презентація нового творчого формування – Молодіжного бенду академічного симфонічного оркестру, керівник – лауреат міжнародних конкурсів Надія Другова. Прем’єра була дуже вдалою і новостворений колектив вже встиг завоювати серця слухачів драйвовою музикою та сучасним репертуаром.

Неповторну енергетику «живого» концерту та чудову мистецьку атмосферу, де панує натхнення і гармонія, подарували глядачам солісти обласної філармонії Поліна Гонтарь, Юрій Дячук, Анастасія Литвин та Диксиленд академічного симфонічного оркестру під керуванням Дмитра Мітніка.

Глядачі надзвичайно тепло вітали бурхливими оплесками виступи академічного козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці».

Колектив Запорізької обласної філармонії на чолі з генеральним директором, заслуженим працівником культури України Іриною Конаревою щиро подякували захисникам країни за можливість дарувати позитивні емоції, гарний настрій та впевненість у Перемозі!

Відділ комунікацій Запорізької обласної ради

 

Источник

Новости Украины