Запорізькі та дніпропетровські правоохоронці викрили хабарника у «військкоматі»

Запорожские и днепропетровские правоохранители разоблачили взяточника в "военкомате"

Затримали правопорушника запорізькі та дніпровські правоохоронці під час отримання другої частини хабара.

Працівник одного з районних центрів комплектування та соціальної підтримки сусіднього регіону вимагав від чоловіків призовного віку неправомірну вигоду за відстрочку від призову на військову службу.

Слідчі ГУНП в Запорізькій області разом із працівниками управління стратегічних розслідувань у Дніпропетровській області за процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону затримали інструктора відділення рекрутингу та комплектування одного з центрів комплектування та соціальної підтримки сусідньої області за підозрою у вчиненні корупційного злочину. Зловмисник вимагав та отримав неправомірну вигоду за відстрочку від призову на військову службу від п'яти чоловіків призовного віку.

Затримали правопорушника на підставі ст.208 Кримінального процесуального кодексу України під час одержання другої частини суми хабара в розмірі 1000 доларів США.

Під час огляду автомобіля, у салоні якого фігурант одержав неправомірну вигоду, вилучено грошові кошти та документи, що давали підстави для відстрочки від служби.

Затриманому планується повідомлення про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). За вчинене кримінальне правопорушення фігуранту загрожує від п'яти до десяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Вирішується питання про обрання зловмиснику запобіжного заходу та відсторонення його від займаної посади. Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, у Запоріжжі адміністратор автошколи "допомагав" отримувати водійське посвідчення і пішов під суд.

Джерело

Новости Украины