Заріс травою й був занедбаним: що буде замість дитячого майданчику на вулиці Садовського у Чернівцях

За інформацією: Суспільне Чернівці.

світлина ілюстративна. Суспільне Чернівці/Анастасія Лупашку

На вулиці Садовського, 8 у Чернівцях облаштують громадський простір для підопічних центру "Турбота" та місцевих жителів. Раніше там був дитячий майданчик, втім зараз на території є залишки труб від гойдалок, які можуть бути небезпечними для дітей. Суспільне Чернівці розповідає, який простір буде замість майданчика.

Майданчик виключили з переліку

На вересневій сесії міськради депутати виключили з переліку дитячих майданчиків майданчик на вулиці Садовського, 8. Це рішення підтримали 32 присутні депутати, ще четверо – не голосували.

Проєкт рішення про це внесли за зверненням центру соціального обслуговування "Турбота" – поруч розташоване їхнє відділення для денного перебування людей літнього віку й центр планує облаштувати там громадський простір.

"Дитячого майданчика там давно немає – лише залишки декількох труб. Але майданчик був у переліку. Щоб не було проблем із сусідами, які могли б порушувати питання, що там був дитмайданчик, необхідно було виключити його з переліку", – розповів у коментарі Суспільному директор міського департаменту урбаністики Андрій Тимофійчук.

Яким буде простір замість дитмайданчика

На території, де був дитмайданчик, планують облаштувати додатковий простір для дозвілля підопічних центру "Турбота". Водночас ним також зможуть користуватися місцеві та діти.

"Це буде хороше місце для відпочинку чернівчан та сімей, які там проживають. Також ми використовуватимемо його для нашого фізкультурно-спортивного факультету Університету третього віку – його ми відкриємо завдяки облаштуванню цього дворика", – розповіла у коментарі Суспільному завідувачка відділення денного перебування центру "Турбота" Наталія Коцур.

Благоустрій території зроблять за гроші з міського бюджету, а обладнання на майже 400 тисяч гривень закупить благодійний фонд "Рокада". За словами Коцур, центр вже отримав більярдний стіл, набори з ігор у шахи, доміно, бадмінтон, а також каримати для занять з оздоровчої гімнастики.

"Там буде нова гойдалка, тенісний стіл, буде впорядковане поле для гри в м'яч та доріжка для скандинавської ходьби. Для діток це буде краще, ніж майданчик, який заріс травою й про який ніхто не дбає", – розповіла директорка міського центру соцобслуговування "Турбота" Ірина Давня.

Читати ще

Читати ще Які дитячі майданчики у Чернівцях ремонтують цьогоріч та скільки це коштує – перелік та фото

Повідомляйте про важливі події з життя вашого міста чи села команді Суспільне Чернівці — пишіть на пошту редакції новин: [email protected]

Новости Украины