Засудили чернівчанина, який збував канабіс через Telegram-канал

фото ілюстративне

Наркоторговець за рішенням суду отримав три роки ув’язнення з конфіскацією усього належного йому майна, крім житла.

Чернівецька місцева прокуратура підтримала публічне обвинувачення відносно 26-річного чернівчанина у вчиненні ним кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.307 Кримінального кодексу України (незаконне придбання, зберігання з метою збуту та збут наркотичних засобів та психотропних речовин, вчинено повторно). 

Досудовим розслідуванням встановлено, що чоловік у вересні та жовтні минулого року, отримавши через Telegram-канал замовлення на збут наркотичного засобу, двічі здійснив «закладки» канабісу та смоли канабісу, які є особливо небезпечним наркотичним засобом, та таблетки, які містять у своєму складі психотропну речовину МДМА, отримавши за це грошові кошти у сумі 3065 грн. 

Крім того, у ході санкціонованого обшуку помешкання обвинуваченого, правоохоронцями виявлено та вилучено речовини рослинного походження – канабіс та смоли канабісу, таблетки та порошкоподібні речовини, а також гриби, які є особливо небезпечною психотропною речовиною. 

Врахувавши усі обставини вчинення кримінального правопорушення та особу винного, його щире каяття, те, що він до кримінальної відповідальності не притягувався, є особою молодого віку, суд призначив обвинуваченому покарання, із застосуванням ст.69 Кримінального кодексу України, у виді 3 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна, крім житла. 

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що на Буковині затримали іноземців, котрі двічі намагалися перетнути кордон. Прочитати про це можна ТУТ.

Источник

Новости Украины