Затримали харків’янина, який розкидав по місту сосиски з отрутою для собак

Чоловік був так званим "опікуном" бездомних котів.

Житель Харкова травив собак ковбасними виробами, нашпигованими пігулками.

Від рук чоловіка загинули щонайменше шість собак. Про один із випадків загибелі собаки розповіла жителька Харкова, яка звернулася до комунального підприємства «Центр поводження з тваринами». За словами жінки, її собака підібрав на вулиці шматок їжі, після чого загинув. Це сталося 1 червня.

Сосиски з отрутою розкидав чоловік, об’їжджаючи райони на велосипеді. Виявляється, він любив котів, проте убивав собак.

«Харківський догхантер виявився «зоозахисником». Чоловік підгодовував, лікував, стерилізував і прилаштовував у родини бездомних котів. Крім ліків для тварин і корму, поліцейські виявили в громадянина ковбасні вироби, нашпиговані таблетками», — розповіли у Харківській міській раді.

У Центрі поводження з тваринами зазначили, що від цих отруйних пігулок тварини гинули у страшних муках, у них ставалися епілептичні напади.

«До нас звернулася Альбіна, в якої від дій догхантера загинув собака. Пес підібрав на вулиці шматочок їжі, у який чоловік напхав отруйних таблеток. Від цієї отрути собаки відчувають нестерпний біль, судоми і гинуть в страшних муках. Таким чином в цьому районі загинуло 6 собак, — розповіли у Центрі. — Виявилося, що чоловік неодноразово погрожував розправою власникам собак та, навіть, дітям, що прогулювалися зі своїми улюбленцями!».

Співробітники Центру поводження з тваринами написали відповідну заяву до правоохоронних органів. За інформацією міськради, догхантера (ті, хто займаються винищенням бродячих собак) у Харкові виявляють уперше з 2009 року.

На опублікованому міськрадою відео поліція просить чоловіка показати, що знаходиться у нього в пакеті. Він показує, зокрема корм для котів, газовий балончик, засіб, який, за його словами, використовується для котів від лишаю, сосиски. Коли дістав сосиски, заявив: «Сосиски — я могу их сам съесть». Поліцейські заборонили йому їсти сосиски. Вони взяли до рук сосиску та показали на камеру, що там дійсно були заховані пігулки.

Як писав UA-NEWS.in.ua, харків’янин ударив ножем безпритульного собаку. Чоловік ударив тварину ножем у голову, а потім пішов. Коли зловмисника розшукали, він заявив, що поранив собаку через те, що той гавкав на його пса.

Автор: Марія Мирошниченко

Джерело

Новости Украины