Затримка з ремонтом укриття в кропивницькій гімназії. Яка причина та чи встигнуть до 1 вересня

За інформацією: Суспільне Кропивницький.

Ремонтують укриття у кропивницькому ліцеї. Суспільне Кропивницький

Площа укриття – 800 квадратних метрів, його ремонт розпочали на початку квітня, розповів Антон Полковенко, заступник директора підприємства "Кіровоградський будівельний Альянс", яке виконує роботи.

"Договір уклали 11 березня, але почати роботи ми не могли, бо нам потрібно було отримати дозвіл на початок будівельних робіт. Його ми отримали 29 березня".

За його словами, в укритті зробили зовнішню каналізацію, виконали внутрішнє вимощення приміщення, у двох кімнатах та коридорі стіни підготували під фарбування. Наступного тижня планують покласти плитку та залучити електриків для виконання вентиляційних робіт.

Площа укриття – 800 квадратних метрів, його ремонт розпочали на початку квітня. Суспільне Кропивницький

Антон Полковенко серед причин затримки ремонту назвав перебої з електрикою внаслідок відключень електроенергії, а у договорі, з його слів, не передбачене використання генераторів. Ще одна причина — брак працівників.

"Саме на цьому об’єкті п’ять працівників забрали на війну. Щоб знайти заміну, потрібен час. Коридор, вхідна група та одна велика кімната будуть зроблені до 1 вересня. Це і туалети, і вентиляція, і електрика. А інша кімната буде готова відсотків на 70.

Ремонт в укритті. Кропивницький ліцей. Суспільне Кропивницький

Мама учениці Олена Кучма вважає, що ту кількість дітей, яка навчається в ліцеї, не можна розмістити у відремонтованому приміщені.

"Сюди поміститься 650 дітей? Ні. І знову старшу школу відправлять на дистанційну освіту. А в нас теж вимикають світло, як нам синхронізувати школу з кожним із дітей на різних чергах, як навчатися? Дитина повинна самостійно вчити фізику, хімію, біологію, географію, математику?"

За словами виконувачки обов’язків директора гімназії Лариси Жарської, адміністрація слідкує за тим, як працюють будівельники.

"Тричі на тиждень ми в управління освіти подаємо інформацію з фотографіями, що зробили. Батьки хвилюються, вчителі теж хвилюються".

Укриття розраховане на пів тисячі людей. У школі навчаються 630 учнів, працюють 46 людей, сказала виконувачка обов’язків директора.

"Коли у школі 100% дітей — таких днів дуже мало. Сюди (в укриття — ред.) 500 людей поміститься".

Вартість капітального ремонту укриття – шість мільйонів сімсот п’ятдесят тисяч гривень. Замовник робіт – управління капітального будівництва міськради. Закінчити роботи підрядник має до 31 серпня, розповів начальник управління Сергій Білокінь. Ще однією причиною затримки назвав проблеми з фінансуванням робіт у липні.

"У липні були ускладнення з фінансуванням, до того є додаткові роботи, щось переробляється".

За словами Сергія Білоконя, до 15 серпня планують відремонтувати половину укриття.

"Здати хоча б половину укриття з туалетами, щоб на перший період діти могли ходити в укриття. А іншу частину вже упродовж вересня доробити".

Укриття розраховане на пів тисячі людей. У школі навчаються 630 учнів, працюють 46 людей. Суспільне Кропивницький

Якщо укриття не буде готове повністю до 1 вересня, діти навчатимуться у декілька змін, пояснила керівниця міського управління освіти Лариса Костенко.

"Якщо буде готова половина укриття для експлуатації, то діти будуть навчатися в першу й другу зміни. Будемо інформувати батьків щодо виконання робіт та організації освітнього процесу. Якщо у батьків є питання, значить в адміністрації немає комунікації з ними. З 20 серпня ми зробимо загальну інформацію для всієї громади".

За словами мами учня Ольги Сінькової, батьки щотижня перевірятимуть виконання робіт в укритті.

Новости Украины