«Завжди йшов попереду всіх»: на Вінниччині встановили пам’ятну дошку загиблому нацгвардійцю

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Пам’ятну дошку нацгвардійцю Сергію Багулову встановили у Сальнику, на Вінниччині, на стіні ліцею, де навчався захисник. Фото: Суспільне

Пам'ятну дошку нацгвардійцю Сергію Багулову встановили у Сальнику, на Вінниччині, на стіні ліцею, де навчався захисник. Сьогодні, 7 лютого, йому мало б виповнитися 45 років. Боронячи Україну від росіян, молодший лейтенант Сергій Багулов загинув 22 жовтня 2022 у боях поблизу Білогорівки, на Луганщині.

На ганку Сальницького ліцею, де навчався військовий, на відкриття меморіальної дошки зібралися пів сотні людей. Відсьогодні, 7 лютого, заклад носитиме ім'я захисника.

"Він ходив у цю школу. Ми переїхали з Росії 1989, поїхали в калинівку. Там йому не сподобалося, захотів у селі ходити. У музичну школу ходив, займався в духововму оркестрі. Був дуже добрим сином", — каже Валентина Багулова.

Фото: Суспільне Вінниця

Дошку на стіні ліцею відкрили дочка Сергія Багулова — Лєра і молодший син Матвійко.

"Він був татом з великої літери. Він завжди наполягав на своєму, ніколи не прикривався кимось. Завжди йшов попереду усіх. Для нього це була справа честі. Він для нас справжній герой. Таких більше не буде", — розповідає донька.

Фото: Суспільне Вінниця

Встановити пам'ятну дошку на стіні ліцею у Сальнику — ініціювала дружина Марина. Відкриття приурочила до дня народження чоловіка.

"Це був найкращий чоловік. Якому назавжди буде 44. Так як Сергій мене оберігав, кохав всю важку роботу брав на себе", — каже Марина.

Фото: Суспільне Вінниця

Віддати честь і шану другу — прийшов побратим і кум Олександр Швець. Каже — товаришували з 2005 року. "Шева" з "Лисим" — такі позивні в Олександра й Сергія.

"Коли почалося повномасштабне вторгнення, ми йшли від Калинівки прямо на супротив з ворогом. Так само були разом з Сергієм в одному екіпажі обороняли. Він мій друг, товариш, побратим. На нього завжди можна було покластися. Тепер воюю за двох.", — каже Олександр Швець.

Дружина Марина Багулова, пам'ятною дошкою не обмежилася. Пише книгу про героїв похованих на Алеї Слави у Вінниці.

Фото: Марина Багулова

Їхня донька Лєра, після смерті тата стала волонтерити. Дітям, які через війну залишилися без батька, надсилає подарунки.

Сергій Багулов

Фото: Марина Багулова

Сергій загинув 22 жовтня у боях поблизу Білогорівки, на Луганщині.Він був молодшим лейтенантом, служив у Нацгвардії. 2014 року брав участь у боях на Донбасі. Пройшов АТО.

Коли почалася повномасштабна війна — одним із перших пішов боронити країну від ворога. Комадував взводом 8 полку оперативного призначення імені Івана Богуна.

Новости Украины