«Зелений» банк Скандинавії виділив 50 млн євро на відновлення міст Київської області


"Зелений" банк Скандинавії виділив 50 млн євро на відновлення міст Київської області

Фото: depositphotos.com

Північна екологічна фінансова корпорація (Nefco), що належить п’яти скандинавським країнам, виділила 50 млн євро на відновлення інфраструктури звільнених міст Київської області. Про це повідомляє пресслужба представництва Євросоюзу в Україні.

Гроші будуть використані для фінансування муніципальних послуг з опалення, водопостачання та електропостачання, зливу стічних вод та управління відходами.

Підписуйтесь на LIGA.Бізнес у Telegram: коротко про важливе

«Заходи спрямовані на покращення умов життя людей в Україні, які повертаються до своїх будинків, та внутрішньо переміщених осіб (ВПО) з окупованих територій, які шукають притулку в інших громадах», – йдеться у повідомленні.

Nefco вже понад десять років співпрацює з сотнею українських муніципалітетів та фінансувала екологічні проєкти в галузі енергоефективності, централізованого теплопостачання та інших комунальних послуг.

«Ми з нетерпінням чекаємо на можливість скористатися досвідом Nefco в муніципальних проєктах. Акцент на зеленому відновленні підтримає загальне відновлення України, а також європейську інтеграцію», – прокоментував Матті Маасікас, голова представництва Європейського Союзу в Україні.

  • 28 січня 2022 року Nefco купила частку у Банку Львів за 270 млн грн.
  • 13 грудня Євросоюз заявив, що купить для України 30 млн LED-лампочок.

Підписуйтесь на розсилки LIGA.net – лише головне у вашій пошті

Джерело

Новости Украины