Зеленський із Сунаком обговорили спільні дії для наближення перемоги України у 2023 році

Президент України Володимир Зеленський та прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак 3 січня провели перші телефонні перемовини у 2023 році. Вже традиційно у центрі уваги двох лідерів було оборонне співробітництво України та Британії.

Відео дня

Офіційний Лондон, як і Київ, сповнений рішучості зробити все для перемоги України над Росією вже цього року. Подробиці розмови повідомив глава Української держави.

«Обговорили подальше оборонне співробітництво із прем’єр-міністром Великої Британії Ріші Сунаком. Погодились активізувати наші зусилля для наближення перемоги вже цьогоріч. Уже маємо для цього конкретні рішення», – наголосив Зеленський, не вдаючись у деталі.

Водночас, як повідомляє Російська служба ВВС із посиланням на офіс британського прем’єра, Сунак запевнив Зеленського, що продовжує працювати над «наданням протягом найближчих тижнів та місяців додаткового обладнання, щоб забезпечити перемогу України на полі бою».

Він також пообіцяв, що Україна «може розраховувати на підтримку з боку Великої Британії у довгостроковій перспективі».

У Лондоні додали, що у розмові Сунак та Зеленський, зокрема, «обговорили жахливі атаки дронів на Україну в останні дні».

У Російській службі ВВС також нагадали, що Велика Британія є одним із основних донорів України, вона допомагає ЗСУ зброєю, зокрема системами ППО, реактивними системами залпового вогню, ракетами, військовою формою, а також навчає українських військовослужбовців.

Нагадаємо, цього ж дня Зеленський провів переговори із прем’єр-міністром Нідерландів. Ключовими темами для обговорення стали ризики ескалації на фронті та оборонні потреби ЗСУ.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело

Новости Украины