Зеленський – лідерам G7: Ви знаєте, що нам потрібно, але це потрібно вчасно

Зеленський – лідерам G7: Ви знаєте, що нам потрібно, але це потрібно вчасно

Фото: President.gov.ua

Президент Володимир Зеленський у зверненні до лідерів G7 закликав надати допомогу Україні у боротьбі з агресією РФ вчасно. Він зазначив, що всі країни-партнери чітко знають, чого на сьогодні потребує Україна та її війська. Про це йдеться у Telegram президента.

— Ви дуже добре знаєте, що нам потрібно, щоб захистити наше небо, щоб зміцнити нашу армію на землі. І ви знаєте все, що нам потрібне для підтримки та продовження наших успіхів на морі. І ви добре розумієте, що нам потрібне все це вчасно. Ми розраховуємо на вас, – заявив він.

За словами президента, Україна та партнери вже «досягнули багато чого, і світ відчуває, що Путін може програти війну». І коли він програє, виграє не просто хтось один у світі, а вся глобальна спільнота народів та міжнародне право.

Зеленський подякував країнам G7 за підтримку протягом 2 років війни і підкреслив, що «той страшний день 24 лютого і весь жах, принесений Росією, все ж таки не позбавив нормального майбутнього Україну». Президент закликав лідерів G7 не забувати, що імперські амбіції та реваншизм зникають лише від програшу того, хто ними заражений.

У суботу, 24 лютого, у день другої річниці повномасштабного вторгнення армії РФ в Україну до Києва прибув цілий десант європейських державних лідерів, щоби висловити підтримку українцям. Серед гостей – прем’єр-міністр Італії Джорджа Мелоні, прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо, прем’єр-міністр Бельгії Олександр де Кроо, а також голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн та Борис Джонсон. Також Зеленський з нагоди другої річниці повномасштабного вторгнення РФ заявив, що пишається кожним і кожним, хто бореться із російським злом уже стільки часу.
Джерело

Новости Украины