Зеленський обговорив зі світовими лідерами фейкові «референдуми»: відповіддю Росії має стати посилення допомоги Україні

Президент України Володимир Зеленський провів телефонні розмови з прем’єр-міністеркою Великої Британії Елізабет Трасс, прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо, президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом і прем’єр-міністром Німеччини Олафом Шольцом. Глави держав обговорили фейкові «референдуми» на окупованих Росією територіях.

Відео дня

Про це Володимир Зеленський повідомив у своєму Telegram-каналі. Він зазначив, що очікує від західних партнерів посилення оборонної та фінансової допомоги Україні.

«Мав телефонну розмову з прем’єр-міністеркою Великої Британії Ліз Трасс. Велика Британія завжди була серед лідерів підтримки України. Ми очікуємо також реакції керівництва Лондона на російські фіктивні референдуми. У відповідь необхідно посилити оборонну та фінансову допомогу Україні», – написав президент України.

З прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо Зеленський обговорив, окрім фейкових «референдумів», російський ядерний шантаж.

«Із прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо обговорили протидію російській агресії на тлі безпрецедентного тиску та шантажу. Вдячний за надану оборонну підтримку, послідовну санкційну політику проти держави-агресора та принципову позицію щодо невизнання псевдореферендумів. Необхідна жорстка реакція і на російський ядерний шантаж. Агресор має чітко усвідомити всі наслідки своєї безвідповідальності», – сказав Володимир Зеленський.

Із президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом президент України обговорив також звільнення українських військових із російського полону.

«Мав предметну розмову з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом. Подякував за незмінну підтримку територіальної цілісності й суверенітету України, а також за принципову позицію щодо невизнання незаконних псевдореферендумів, які Росія провела на окупованих територіях. Ми дуже цінуємо особисту роль пана Ердогана в організації нещодавнього обміну військовополонених і наданні прихистку українським командирам», – повідомив Володимир Зеленський.

Окрім того, президент України провів телефонну розмову з канцлером Німеччини Олафом Шольцем. Повідомляється, що ФРН продовжуватиме надавати Україні політичну, фінансову, гуманітарну підтримку, а також постачати зброю. Крім того, Шольц заявив, що Німеччина ніколи не визнає результатів «референдумів».

«Провів предметну розмову з Федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцем. Подякував за його сильну заяву на підтримку України у виступі на відкритті 77-ї сесії Генасамблеї ООН у Нью-Йорку. Обговорили двосторонню оборонну співпрацю та незаконно проведені псевдореферендуми на тимчасово окупованих територіях України», – сказав Зеленський.

Раніше OBOZREVATEL повідомляв, що 23 вересня глави окупаційних «адміністрацій» у Донецькій, Луганській, Херсонській та Запорізькій областях оголосили про старт «референдумів». Водночас терористи з ОРДЛО фактично визнали, що результати голосування вже написані.

28 вересня російські окупанти завершили фейкові «референдуми» на тимчасово окупованих територіях України. Путінські загарбники оголосили, що мешканці непідконтрольних районів Луганської, Донецької, Запорізької та Херсонської областей нібито висловились за приєднання до РФ.

Перед цим президент України Володимир Зеленський заявив, що фейкові референдуми на тимчасово окупованих територіях України є фарсом, а Росія, яка імітувала ці «голосування», своїми діями добиває Статут ООН. Водночас для України ці злочинні дії загарбників нічого не змінять. Він закликав світових лідерів зупинити російського диктатора Володимира Путіна – того, хто ставить себе проти всіх у світі – і зазначив, що зробити це ще можливо.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело

Новости Украины