Зеленський присвоїв Героя України Сергію Сові. Його тіло знайшли в Ізюмі

Відповідний указ про відзначення воїна підписав президент Володимир Зеленський.

Тіло старшого солдата Сергія Сови віддали для належного поховання. 

Під час ексгумації в Ізюмі рука загиблого з синьо-жовтим браслетом привернула увагу фотографів, ці світлини облетіли весь світ. Тоді родина впізнала Сергія Сову. 24 вересня президент Володимир Зеленський присвоїв захиснику звання Герой України. 

«За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі постановляю: присвоїти звання Герой України з удостоєнням ордена “Золота Зірка” Сергію Сові — старшому солдату (посмертно)», — йдеться в указі голови держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 447 тіл ексгумували з місця масового поховання в Ізюмі

Слідчі провели додатковий огляд тіла Сергія Сови в морзі з залученням судового медичного експерта. Тіло військовослужбовця видали для належного поховання. Про це повідомив начальник Слідчого управління головного управління Нацполіції в Харківській області Сергій Болвінов. 

Фото: Юрій Ларін

Нагадаємо, востаннє Сергій Сова виходив на зв’язок 19 квітня з Ізюмського напрямку, де його підрозділ утримував позиції. Увесь час його шукали сім’я і побратими. 16 вересня завдяки фото мешканка Нікополя Оксана Водолазська упізнала свого чоловіка за браслетом і татуюваннями на тілі. У Сергія Сови залишилося двоє дітей. Саме вони подарували йому ті браслети кольорів українського прапора. Старший син героя попросив Володимира Зеленського допомогти якнайшвидше поховати батька з почестями. Сергію Сові було 36 років. Він був кінологом, напередодні війни готувався у «Десні», а 24 лютого став на захист України. Крім того, Сергій Сова — КМС з боксу, чемпіон України серед юніорів.

Джерело

Новости Украины