Зеленський про далекобійні ракети для України: буде так само, як із F-16

Зеленский о дальнобойных ракетах для Украины: будет так же, как с F-16

Президент України Володимир Зеленський впевнений, що Україна посилить свої далекобійні можливості. Він вважає, що це буде, як і з літаками F-16.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву глави держави, опубліковану Офісом президента.

Під час спілкування з журналістами у Вашингтоні президент заявив, що Україна працює над отриманням далекобійної зброї, і результати цієї роботи будуть помітні через певний час.

Зеленський наголосив, що у столиці США провів важливі зустрічі, зокрема з конгресменами. Сторони обговорили певні плани, а також необхідну Україні допомогу.

"Це відзначили і в Білому домі, що ми спілкувалися з конгресменами. До мене звертався і Пентагон із цим. Мій голос чують, і саме такі прямі розмови треба проводити", — сказав президент.

Зеленський також оцінив можливості України отримати далекобійні ракети ATACMS від США. Він зазначив, що йдеться загалом про посилення далекобійних можливостей України.

"Ми над цим питанням дуже довго й потужно працюємо. І буде так само, як із F-16. Ми розуміємо, як буде. І настане момент — ми всі це побачимо", — підкреслив він.

ATACMS для України

Варто зазначити, що Україна протягом декількох місяців закликає США надати далекобійні ракети ATACMS. Останніми тижнями західні ЗМІ наголошують, що питання передачі ракети зрушило з мертвої точки.

Раніше президент Володимир Зеленський наголошував, що Україна та США "на фінішній прямій" у питанні щодо постачання далекобійних ATACMS.

Проте у Білому домі вчора офіційно заявили, що не передадуть ATACMS Україні у найближчому пакеті допомоги.

 

Джерело

Новости Украины