Зеленський про облаштування укриттів: держава не терпітиме бездіяльності

Зеленський про облаштування укриттів: держава не терпітиме бездіяльності

Фото: facebook.com/zelenskiy.official

В Україні наразі існує проблема з готовністю укриттів. При цьому місцева влада має всі ресурси для того, щоб упорядкувати їх. Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму вечірньому відеозверненні.

Зеленський повідомив, що він провів окрему нараду щодо ситуації з укриттями у різних областях та містах України. За його словами, доповідали міністр стратегпрому Олександр Камишин та профільний заступник керівника Офісу президента з регіональної політики Олексій Кулеба.

– На жаль, у різних містах України досі є значна неготовність укриттів… Після всього. Держава не терпітиме такої бездіяльності. І це – відповідальність місцевих керівників. Ресурс у місцевої влади в країні на укриття є, — наголосив президент.

Проблема стану укриттів почала широко висвітлюватися після того, як 1 червня у Києві під час російської атаки загинули троє людей, у тому числі дитина. Вони не встигли потрапити до укриття, оскільки його було закрито. Поліція порушила кримінальну справу за цим фактом, а трьох чиновників та охоронця затримали. Після цього випадку президент ініціював масштабну перевірку бомбосховищ по всій Україні.

Джерело

Новости Украины