Зеленський про ситуацію із Bihus.Info: Будь-який тиск на журналістів неприпустимий

Зеленський про ситуацію із Bihus.Info: Будь-який тиск на журналістів неприпустимий

Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський провів нараду з головою СБУ Василем Малюком, на якій обговорили незаконне стеження за співробітниками проєкту Bihus.Info. У вечірньому зверненні тиск на журналістів президент назвав неприпустимим.

— Окремо – щодо ситуації із нашими журналістами. Зокрема, фактом стеження за журналістами. Служба безпеки України розпочала розслідування та з’ясує всі обставини. Будь-який тиск на журналістів неприпустимий, — заявив Зеленський.

16 січня на сайті «Народна правда» опублікували відео, на якому працівники команди розслідувачів Bihus.Info вживають наркотики. За даними видання, це сталося на новорічному корпоративі. Засновник проєкту Bihus.Info Денис Бігус оголосив про жорсткі кадрові зміни після оприлюднення відео. Всіх, хто співпрацює з Bihus.Info, зобов’язали здати тести на вживання наркотиків. Бігус також заявив, що за співробітниками незаконно стежили та прослуховували багато місяців.  17 січня СБУ відкрила справу через незаконне прослуховування та стеження за співробітниками проєкту Bihus.Info. 
Джерело

Новости Украины