Зеленський проведе переговори з Байденом: офіційна заява Білого дому

Президенти України та США Володимир Зеленський і Джо Байден у четвер, 13 червня, зустрінуться на полях саміту «Групи семи» в Італії. Заплановано їхні переговори, після чого лідери проведуть пресконференцію.

Це підтвердив радник Білого дому Джон Кірбі, виступаючи 11 червня на онлайн-брифінгові. Він пообіцяв, що на саміті G7 буде оголошено про нові кроки щодо заморожених на Заході активів Російської Федерації.

«У четвер президент Байден і президент Зеленський зустрінуться, щоб обговорити нашу рішучу підтримку України – як зараз, так і в майбутньому. Після цієї зустрічі обидва лідери візьмуть участь у пресконференції», – анонсував Кірбі.

Він запевнив, що Вашингтон «зробить сміливі кроки, щоб показати Путіну, що час не на його боці і що він не може перечекати нашу підтримку в боротьбі України за свободу».

Представник Білого дому також наголосив, що російська агресія загрожує не лише демократії в Україні, але фактично впливає на безпеку у всій Європі.

Нагадаємо: Байден уже зустрічався із Зеленським цього місяця. Це сталося 7 червня. Тоді лідер Сполучених Штатів оголосив про новий пакет зброї для ЗСУ на 225 мільйонів доларів.

Як повідомляв OBOZ.UA:

– У Вашингтоні раніше заявили, що президенти США Джо Байден і Франції Еммануель Макрон підтримують використання прибутку від заморожених активів РФ для допомоги Україні.

– За даними ЗМІ, країни G7 домовилися створити фонд для підтримки нашої країни, куди спрямують прибутки від заморожених активів агресора.

– Про те, чого чекати Україні від саміту «Великої сімки», читайте в нашому матеріалі за посиланням.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело

Новости Украины