Зеленський: Росія більше не спроможна окупувати всю Україну, але може до цього повернутись


Зеленський: Росія більше не спроможна окупувати всю Україну, але може до цього повернутись

Володимир Зеленський (Фото — Офіс президента)

Росія більше не здатна на повну окупацію України, але може спробувати повернутись до цього сценарію після певного проміжку часу. Про це заявив президент Володимир Зеленський в інтерв’ю бразильському мовнику Globo.

Читайте нас в Telegram: тільки важливі та перевірені новини

«Всі їхні дії на полі бою говорять про те, що на сьогодні Росія не спроможна окупувати Україну повністю і знищити нас. Їхні бажання ті самі, але глибоко в душі всі вони вже усвідомлюють, що вони не спроможні… Вони були спроможні на початку цієї війни. Їм здавалось, що вони [це] зроблять», – сказав Зеленський.

Однак, за його словами, українці «щось таке зробили» як в середині держави, так і зовні, щоб стати міцнішими за РФ, і тепер росіяни розуміють, що повна окупація неможлива.

«Вони з цим можуть повернутись, до окупації України? Так. Їм потрібен для цього видох – так. Їм потрібен час, щоб знову накопичити сили – так. Їм потрібен цей час, щоб, накопичуючи сили, зняти санкції і отримати політичну підтримку хоч десь у світі – так», – сказав Зеленський.

Він наголосив, що для втілення таких задумів треба буде, щоб Україна мовчала, а цього не станеться.

«Україна буде діяти <…> Поки ми живі, ми не дамо їм стати такими міцними, як вони були», – запевнив Зеленський.

  • Минулого тижня Росія втратила шість батальйонів солдатів, батальйон танків, шість артдивізіонів. Загальні втрати РФ від 24 лютого 2022 року склали близько 246 190 окупантів вбитими.
  • Зеленський переконаний, що Україну не спіткатиме доля Сирії, тому що російський диктатор Володимир Путін не проживе ані 30 років, ані навіть 10.

Читайте також: Україна повертає розпочату Росією війну на територію самої Росії – Зеленський

Джерело

Новости Украины