Зеленський: Росія готує нову спробу перехопити ініціативу у війні

Зеленський: Росія готує нову спробу перехопити ініціативу у війні

Фото: President.gov.ua

Президент Володимир Зеленський вважає, що російські війська готуються до нової спроби перехопити ініціативу на фронті. На цьому фоні Україні потрібні нові поставки зброї. Про це йшлося у вечірньому зверненні голови держави.

— Те, що сталося у Дніпрі, те, що Росія готує нову спробу перехопити ініціативу у війні, те, що характер бойових дій на фронті вимагає нових рішень в оборонному постачанні – все це лише наголошує на тому, як важливо координувати наші зусилля – всіх учасників коаліції захисту України та свободи. І пришвидшувати ухвалення рішень, — сказав президент.

Як зазначив Зеленський, Великобританія подала гарний приклад, оголосивши про найбільший з початку війни пакет військової допомоги, який включає танки.

— Оголошено про новий пакет оборонної допомоги – те, що потрібно. Танки, бронетехніка, артилерія. Те, що ми обговорювали із прем’єр-міністром Ріші Сунаком. Я дякую тобі, Ріші, дякую кожному британцю за відчутну та своєчасну підтримку, — підкреслив він.

Напередодні секретар РНБО Олексій Данилов заявив, що на річницю війни — 24 лютого, росіяни можуть спробувати вчинити новий наступ. Також він сказав, що українські захисники щодня до цього готуються, а президент Зеленський безперервно веде переговори з лідерами інших країн щодо постачання зброї ЗСУ.

Джерело

Новости Украины