Зеленський розповів, коли буде підготовлений перший варіант плану переговорів з Росією

Президент України Володимир Зеленський виступає на «Саміті майбутнього» в залі Генеральної Асамблеї штаб-квартири ООН у Нью-Йорку, США, 23 вересня 2024 року. REUTERS/Caitlin Ochs

Президент Володимир Зеленський заявив, що у листопаді цьогоріч буде готовий перший варіант плану перемовин України з Росією. За його словами, наразі проходять тематичні конференції з цього приводу, а останній такий захід відбудеться 30-31 жовтня у Канаді й буде присвячений поверненню депортованих українських дітей та обміну полоненими.

Про це він розповів під час інтерв'ю в ефірі телемарафону "Єдині новини".

"План перемовин (з РФ — ред.) буде готовий у листопаді. Наразі проходять тематичні конференції. Пройшло вже п’ять. Вони проводяться разом з партнерами, для того, щоб був готовий перший варіант плану, щоб він був детальний", — пояснив президент.

Серед іншого він поінформував, що остання така конференція відбудеться 30-31 жовтня у Канаді та буде присвячена поверненню депортованих українських дітей та обміну полоненими.

Крім цього Зеленський пояснив, що зараз проводяться консультації з партнерами, конференції по різних напрямках, а після завершення останньої конференції у Канаді, усі напрацьовані з цих тем документи будуть зібрані в один загальний план, як бачення України, під яким є підписи багатьох держав.

"Це буде наше бачення, під яким підписані десятки, сотні країн. Після цього документ буде надано усім країнам, тобто, партнерам, які готові взяти участь у другому Саміту миру. А потім партнери мають передати цей план росіянам. І далі ми будемо чекати на відповідний фідбек (зворотний зв'язок — ред.)", — сказав глава держави.

Також він зауважив, що українська сторона виконала частину роботи, яку обіцяла, а "далі вже тільки ті чи інші формати переговорів можуть бути, але фундамент вже підготовлено". Зеленський також акцентував, що посиленням плану перемовин має стати успішна реалізація плану перемоги, посилення України.

"Наша думка не змінилась. Ми вважаємо, що не може бути перемовин про нас без нас", — констатував президент.

Новости Украины