Зеленський та Ердоган обговорили можливість продовження зернової ініціативи


Зеленський та Ердоган обговорили можливість продовження зернової ініціативи

Ердоган та Зеленський (Фото — Офіс президента)

Президент Володимир Зеленський повідомив, що провів телефонну розмову з президентом Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом, в якій вони скоординували зусилля щодо відновлення дії Чорноморської зернової ініціативи.

Пояснюємо складні речі простими словами – підписуйся на наш YouTube

«Скоординували зусилля щодо відновлення роботи Чорноморської зернової ініціативи. Через дії Росії світ знову опинився на порозі продовольчої кризи. Загроза голоду нависла загалом над 400 мільйонами людей у багатьох країнах Африки та Азії. Спільними зусиллями ми маємо відвернути глобальну продовольчу катастрофу», – написав президент.

Крім того, Зеленський та Ердоган обговорили реалізацію «формули миру» та повернення українських в’язнів, зокрема кримських татар.

Президент також подякував турецькому колезі «за плідну зустріч у Стамбулі 7 липня та принципову позицію щодо членства України в НАТО».

  • 17 липня 2023 року Росія оголосила про вихід із Чорноморської зернової ініціативи. Вже 19 липня РФ заявила, що з 20 липня вважатиме «залученими до конфлікту» країни, судна яких йдуть у порти України.
  • Протягом останніх трьох днів російські загарбники масово обстрілюють Одесу та інші українські міста. Внаслідок атаки окупантів 20 липня в Одесі та Миколаєві були постраждалі та загиблі.
  • Вдень 21 липня РФ завдала чергового удару по Одеській області. Повідомлялося про вибухи та пуски російських протикорабельних ракет «Онікс».

Джерело

Новости Украины