Зеленський ввів у дію рішення РНБО з питань енергобезпеки

Зеленський ввів у дію рішення РНБО з питань енергобезпеки

Президент Володимир Зеленський пописав указ, яким ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони з питань енергетичної безпеки та забезпечення роботи економіки під час осінньо-зимового періоду. Відповідний документ опубліковано на сайті голови держави.

— Відповідно до статті 107 Конституції України ухвалюю ввести в дію рішення Ради національної безпеки та оборони України від 13 січня 2023 року «Про стан виконання рішень Ради національної безпеки та оборони України з питань енергетичної безпеки та невідкладних заходів щодо забезпечення роботи національної економіки під час осінні — зимового періоду 2022/23 року за умов особливого періоду, — йдеться в указі Зеленського.

Цей документ визнає такими, що втратили чинність, абзац другий – для службового користування та два укази президента України: від 5 червня 2013 року № 317/2013 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України, від 5 червня 2013 року «Питання розвитку атомно-промислового комплексу та створення ядерно-паливного циклу в контексті гарантування енергетичної безпеки України» та від 14 листопада 2014 року № 875/2014 «Про рішення Ради національної безпеки та оборони України від 4 листопада 2014 року «Про невідкладні заходи щодо стабілізації соціально-економічної ситуації в Донецькій та Луганській областях.

Як зазначено на сайті голови держави, контроль за виконанням рішення РНБО покладено на секретаря відомства. Цей указ президента набирає чинності з дня опублікування.

Джерело

Новости Украины