Зеленський заявив, що готовий розглянути варіанти невійськового повернення Криму, однак є важливе «але»

Президент Володимир Зеленський заявив, що готовий розглядати можливість повернення тимчасово окупованого Росією Криму невійськовим шляхом. Однак, варіант, коли український півострів буде частиною ворожої країни, обговорюватися не буде.

Відео дня

Про це глава держави сказав у інтерв’ю виданню Financial Times. Політик наголосив, що Україна має повернути усі захоплені території, інакше війна буде замороженою.

«Я розумію, що всі спантеличені ситуацією та тим, що буде з Кримом. Якщо хтось готовий запропонувати нам шлях щодо деокупації Криму невійськовим шляхом, я буду тільки «за». Якщо рішення [не передбачає] деокупацію і [Крим] є частиною Російської Федерації, ніхто не повинен марнувати на це свій час. Це марна трата часу», – зазначив він.

Зеленський зауважив, що довготривалого врегулювання війни не може бути, якщо Росія не піде з усіх окупованих нею територій.

«Ми повинні повернути всі землі.  Якщо ви не можете повернути свою землю повністю, війна просто заморожується. Це питання часу, коли вона відновиться», – сказав він.

Видання зазначило, що деякі західні політики нібито стурбовані тим, що «спроби України повернути Крим можуть призвести до небезпечної ескалації з боку Москви». У відповідь на це президент заявив, що питання щодо окупованого Криму піднімаються на міжнародному порядку денному.

Він також наголосив, що стратегія російських окупантів зі знищення інфраструктури України і занурення її в темряву не послабить рішучість країни звільнити всі окуповані землі.

Як повідомляв OBOZREVATEL, Зеленський наголосив, що Росія під керівництвом нинішніх очільників деградувала до країни-терориста. Вони не вміють воювати, а єдине, що їм поки що вдається, – це енергетичний, артилерійський або ракетний терор.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело

Новости Украины