Землетрус у Туреччині. Заарештовано до 200 підозрюваних, 600 осіб під слідством


Землетрус у Туреччині. Заарештовано до 200 підозрюваних, 600 осіб під слідством

Реджеп Тайїп Ердоган (Фото: EPA)

Турецький уряд заявив, що понад 600 осіб наразі перебувають під слідством у справі про наслідки землетрусу 6 лютого. 184 підозрюваних, включно з будівельними підрядниками та власниками нерухомості, вже заарештовано. Про це повідомляє BBC.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Протягом багатьох років експерти попереджали, що повсюдна корупція та політика уряду призвели до того, що багато нових будівель є небезпечними, пише агентство.

Підтверджена кількість загиблих у Туреччині та Сирії нині перевищує 50 000 осіб.

За повідомленнями турецьких ЗМІ, серед арештованих є мер одного з міст, розташованого неподалік місця, де сталися поштовхи.

Понад 160 000 будівель у Туреччині впали або серйозно постраждали внаслідок землетрусів, що викликає питання про те, чи не посилили наслідки стихійного лиха людські помилки.

Опозиційні партії та деякі експерти з будівництва звинувачують адміністрацію президента Реджепа Тайїпа Ердогана у недотриманні будівельних правил та спробах зняти з себе загальну провину за катастрофу.

Вони кажуть, що політика уряду дозволила так звані амністії для підрядників, які ухилялися від будівельних норм, щоб стимулювати будівельний бум, зокрема в сейсмонебезпечних регіонах.

  • 6 лютого в Туреччині та Сирії сталася серія потужних землетрусів магнітудою 7,7. За словами турецького президента Реджепа Ердогана, ці землетруси стали найпотужнішими з 1939 року.
  • Серед загиблих 6 лютого були українці, зокрема сім’я із Запоріжжя.
  • Тільки страхові збитки від землетрусу в Туреччині, за оцінкою агентства Fitch, можуть сягати $4 млрд.

Читайте також: Найсильніший землетрус у Туреччині з 1939 року та тисячі жертв: хроніка подій у фото

Джерело

Новости Украины