«Зернова ініціатива»: мільйон тонн української агропродукції відправлено для Єгипту

КИЇВ. 30 березня. УНН. З портів Великої Одеси вийшли 6 суден з українським продовольством в рамках. Серед них балкер SERENITY IBTIHAJ з 27 тисячами тонн пшениці для Єгипту. З початку роботи «зернової ініціативи» 44 судна експортували до цієї африканської країни 1 мільйон тонн української агропродукції. Про це повідомляє Міністерство інфраструктури України, передає УНН.

Цитата

«Сьогодні, 30 березня, з портів Великої Одеси вийшли 6 суден з українським продовольством. Серед них балкер SERENITY IBTIHAJ з 27 тисячами тонн пшениці для Єгипту. З початку роботи «Зернової ініціативи» 44 судна експортували до цієї африканської країни 1 мільйон тонн української агропродукції», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що Єгипет — найбільш густонаселена країна серед арабських держав та третя за чисельністю населення в Африці.

«Оскільки Єгипет переживає фінансову кризу, то країна залежить від системних постачань зерна та стабільної ціни. Ці потреби країни здатна забезпечити планомірно працююча «Зернова ініціатива». На останньому тендері Єгипет придбав ще одну нову партію української пшениці обсягом 120 тисяч тонн. Вона буде відправлена наступного місяця», — зазначається в повідомленні.

Окрім того, повідомляється, що станом на вечір 30 березня, 89 суден очікують інспекції в територіальних водах Туреччини.
«З 1 серпня з портів Великої Одеси 857 суден експортували 26,2 мільйона тонн українського продовольства до країн Азії, Європи та Африки», — йдеться в повідомленні.

Доповнення

27 березня, порти «Чорноморськ» та «Південний» відправили 3 судна з продовольством для країн Азії. Серед них балкер ASL ILEANA з 54,6 тисячі тонн пшениці для Бангладешу.

Джерело: УНН

Новости Украины