«Зійти нереально»: у Полтаві у багатоповерхівці на Грушевського не працює ліфт

За інформацією: Суспільне Полтава.

Лілія Гавриш проживає на сьомому поверсі у будинку на вулиці Грушевського, 10, у Полтаві. . Суспільне Полтава

"З березня по квітень не працював, тоді ми потрапили в останню чергу, коли підключали ліфти. Чекали, чекали, чекали. Мабуть, уплигнули у останню десятку. І коли вже всім повключали, то нас у саму останню чергу увімкнули", — пригадує місцева жителька Антоніна Надіна.

Через несправний ліфт мешканці звернулися до комунального підприємства "ЖЕО-2", яке займається обслуговуванням, та житлово-комунального господарства міськради.

"Мені відповіли, що для вашого ліфта плановий ремонт запланований, але це не вирішить цю проблему може і цього, а може і наступного року", — розповів місцевий житель Іван Ворона.

Вхід до ліфта. Суспільне Полтава

Ліфт вийшов із ладу через зношеність деталей, розповів Суспільному Володимир Чередниченко.

"Цей ліфт має багато технічних проблем, а саме – зношеність каналів шківа, оскільки зношені канали впливають на правильне функціонування механізму та створюють загрозу експлуатації ліфта і також репнула пружина противаги, без якої ліфт не може працювати. Запчастини для цього ліфта замовлені та перебувають у процесі доставки, очікуємо їхнього прибуття найближчим часом. Якщо вони прибувають, то протягом двох тижнів цей ліфт буде зроблений", — пояснив заступник Полтавського міського голови Володимир Чередниченко.

Наталія Гальченка, живе на 7-му поверсі у будинку по вул. Грушевського, 10 у Полтаві. Суспільне Полтава

"Був випадок минулого тижня, у нас померла жіночка. Викликали "швидку" о 19:30. Сказали швидко треба її в лікарню, а винести її не може "швидка". Вини викликали ДСНС, поки ДСНС приїхали, поки її винесли, уже було опів на десяту. Дорогою до лікарні жінка померла. Втрачено дві години, сказали у "швидкій", що це на совісті ліфтерів", — розповіла місцева жителька Надія Хуторянська.

Зі слів Володимира Чередниченка, у місті із майже 700 ліфтів, які обслуговують житлово-комунальне господарство та "ЖЕО-2", третина потребує ремонту.

Новости Украины