ЗМІ: Макрон відклав поїздку до Одеси та Києва через міркування безпеки

ЗМІ: Макрон відклав поїздку до Одеси та Києва через міркування безпеки

Фото: facebook.com/EmmanuelMacron

Еммануель Макрон відклав свою поїздку до України, заплановану на 13-14 лютого. Про це 11 лютого повідомило французьке ділове видання Challenges. Автор статті послався на Єлисейський палац, який пояснив цю відстрочку проблемами безпеки.

За інформацією видання, президент Франції планував відвідати спочатку Одесу, а потім Київ. Макрон мав оголосити про створення фонду у 200 млн євро для цивільних проєктів, створеного французькими малими та середніми підприємствами, та Французького агентства розвитку (AFD) – координатора французької допомоги Україні.

Еммануель Макрон анонсував свій лютневий візит до України 17 січня під час пресконференції у Парижі. Він сказав, що має намір оголосити про новий пакет військової допомоги та підписати двосторонню угоду про гарантії безпеки між Францією та Україною. Це мав бути перший одноосібний візит Макрона до України від початку повномасштабної війни. Влітку 2022 року французький лідер відвідав Київ разом із канцлером Німеччини Олафом Шольцем та прем’єр-міністром Італії Маріо Драгі.
Джерело

Новости Украины