Зниклу на Харківщині дівчину знайшли за 10 кілометрів від дому

Батько Віолетти приїхав з фронту на пошуки дитини.

Зниклу Віолетту Мужичук рошукали у лісі, за 8-10 км від дому.

Пошуки, які тривали від 23 травня, припинились сьогодні.

Нагадаємо, дівчинка 2,5 років живе у Скрипаях Слобожанської громади. 23 травня ввечорі вона зникла з подвір’я. Пошуки тривали чотири дні, до них залучили близько тисячі людей.

Сьогодні дитину знайшли: вона застогнала, коли поряд проходили пошуковці. Малеча сиділа у траві під деревом та згорнулася, як кошеня.

Про це розповів Суспільне Харків начальник управління кримінального розшуку поліції Харківщини Роман Іващенко.

«Ліс має загальну площу 3700 гектарів. Майже чотири доби ми не припиняли пошуки і почісування лісу. До пошуків дворічної дитини залучили понад 1000 людей. На четверту добу ми її знайшли. Це неймовірне чудо. Пліч-о-пліч з нами шукали дівчинку такі волонтерські організації: «Мілена», «Троянда на руці», «Червоний Хрест», ПСО «Янгол». Ми шукали дитину у Скрипаївському та Задонецькому лісництві. Тропами розбивалися на сектори, на квадрати. Коли побачили її живу — це були мурашки й сльози», — розповів Іващенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чотири дні пошуків: на Харківщині знайшли дворічну Віолетту

Коли дівчинку знайшли, вона була дуже слабка, сиділа під деревцем.

«Коли пошуковці йшли, вона застогнала і хлопці її почули. Це дуже щільний ліс. Коли ми його прочісували, нас заїдали комахи. Ми думали, як вона від комах виживе. Але вона не була покусана. Подряпини були від невеликих гілок, проте серйозних поранень не було», — розповів начальник управління кримінального розшуку поліції Харківщини.

Дитину знайшли дуже далеко від дому. перше, що попросила — води.

«Це край лісу, по діагоналі, це дуже далеко від її дому. Коли ми її взяли на руки, піднесли водичку, вона попросила: «Водю, водю». Це неймовірно, що ми сьогодні пережили. Якби вона не застогнала у той момент, можливо, її б і не помітили. Це такий маленький клубочок, який сидів у траві. Вона була за розміром як кошеня», — сказав Роман Іващенко.

Іващенко зазначив, що матері дівчинки першій повідомили про її знаходження.

«Ми взяли дитину в автомобіль та викликали «швидку», а потім поїхали на зустріч медкам. Скоординували матір, яка приїхала на місце. Батько дівчинки приїхав з фронту та допомагав у пошуках. Це були емоції та сльози», — розповів Роман Іващенко.

Заступник начальника ГУНП в Харківській області Вячеслав Давиденко сказав, що це вперше за всю його практичну роботу в карному розшуку, коли маленьку дитину через тривалий час знайшли живу і здорову.

Фото: Нацполіція ПопереднійНаступний

Джерело

Новости Украины