Знову горить суха трава: за добу рятувальники ліквідували 22 пожежі

За минулу добу в області рятувальники ліквідували тридцять шість пожеж, з них двадцять дві – сухостою.

Загалом, як повідомили в ГУ ДСНС України у Житомирській області, згоріло 38,6 га сухої рослинності. Пожежі в екосистемах виникали у Житомирському, Бердичівському та Коростенському районах. Незважаючи на численні застереження надзвичайників, населення продовжує нехтувати заходами пожежної безпеки та провокувати займання на відкритій території. 

Зокрема, о 12:30 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про загоряння очерету на відкритій території біля водойми у с. Нехворощ Андрушівської територіальної громади Бердичівського району. Суха погода та вітер сприяли швидкому розповсюдженню пожежі на площу 3 га. Існувала загроза поширення полум’я на житлові будинки та лісову посадку, що розташовані на відстані 50 м від осередку пожежі. Зусиллями вогнеборців пожежу було локалізовано вже о 12:58 та ліквідовано о 18:07. Упродовж всього процесу ліквідації їм довелося здійснити 2 виїзди на заправку машини з гідранта, що розташований на відстані 3 кілометри. Рятувальниками не допущено розповсюдження горіння на оселі місцевих мешканців та лісові насадження.

У с. Колосівка Овруцької територіальної громади Коростенського району суха трава горіла на відкритій території на площі 3,5 га. Силами вогнеборців не допущено подальшого розповсюдження полум’я на будівлю церкви та житлові будинки.

Крім цього, сухостій палав на відкритій території у смт Народичі Коростенського району, вогнем пройдено 4 га території. 

Пам’ятайте! Порушення правил пожежної безпеки несе загрозу не лише навколишньому середовищу, але й, у першу чергу, життю та здоров’ю самих людей. Бережіть себе та своїх близьких!

 

Джерело

Новости Украины