Знущання над 12-річним хлопцем у Котельві на Полтавщині: що відомо про справу

За інформацією: Суспільне Полтава.

Пляж «Мусійка» на річці Ворскла поблизу Котельви, де сталося насильство над хлопчиком. Суспільне Полтава

Як стало відомо з реєстру судових рішень, до відповідальності притягли батьків двох правопорушників, оскільки вони не досягли 16-річного віку. Цю справу кваліфікували як адміністративне правопорушення, а саме ухилення від виконання батьківських обовʼязків. Дії підозрюваних щодо потерпілого розцінили як хуліганські. Із батьків стягнули штраф — 850 та 1190 гривень відповідно.

31 серпня під Котелевським відділенням поліції зібралися близько двадцяти людей, зокрема, матері неповнолітніх дітей, повідомляє з місця події кореспондентка Суспільного. За словами місцевої жительки Таїси Фурдунь, вони прийшли підтримати родину постраждалого хлопчика. Також люди вимагають якісного розслідування та справедливого покарання для кривдників.

Люди, які зібралися 31 серпня під Котелевським відділенням поліції. Суспільне Полтава

"Сьогодні кривдники гуляють спокійно на гойдалках серед наших дітей. І тут зібралися матері, які не задоволені тим, що кривдники гуляють серед наших діток. Вони зараз можуть вчинити з будь-якою дитиною те саме. Нема ніякого покарання нікому з цих кривдників", — розповіла місцева Таїса Фурдунь.

Як розповіли місцеві Суспільному, 31 серпня матір постраждалого забрали з робочого місця та доставили в поліцію для допиту. Після цього її відвезли у Полтаву для зустрічі з адвокатом.

31 серпня стало відомо, що правоохоронці розпочали кримінальне провадження за частиною 4 статті 153 "Сексуальне насильство". Санкція передбачає від п’яти до десяти років позбавлення волі.

"Котелевська суддя закрила це під статтею «Дрібне хуліганство». І кривдники, які зґвалтували дитину, вони заплатили штраф 850 гривень. Не понесли ніякого покарання, взагалі", — додає місцева Таїса.

"Із цього випадку призначили службове розслідування, чому не було виявлено, чому не були внесені відомості до ЄРДР. Думаю, найближчим часом це буде відомо, за законодавством 15 днів. Найближчим часом винні будуть встановлені, хто не вніс, чому адміністративна відповідальність, — пояснив Суспільному начальник слідчого відділу Полтавського райуправління поліції Володимир Негода.

Читати ще

Читати ще На Полтавщині підлітка підрзрюють у смертельному побитті 57-річного чоловіка

Читати ще Жителя Полтавщини підозрюють у сексуальному насильстві щодо 4-річної дитини: подробиці

Новости Украины