Зрадила державі та «чинить правосуддя» за законодавством РФ – заочно повідомлено про підозру псевдосудді Верховного Суду «ДНР»

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури громадянці України заочно повідомлено про підозру в державній зраді та участі у терористичній організації (ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3 КК України).

За даними слідства, у березні 2016 року суддя одного з міськрайонних судів Донецької області зрадила присязі народові України та почала співпрацювати з представниками незаконної терористичної організації «ДНР». Рішенням «голови» фейкової республіки жінка обійняла посаду «судді Верховного суду ДНР» та почала протиправно приймати судові рішення на користь окупантів. У січні 2020 року псевдосуддю було включено до складу «судової палати з цивільних справ Верховного Суду ДНР». Підозрювана приймає рішення щодо визнання екстремістськими україномовних видань, книг і брошур, а також забороняє діяльність українських громадських організацій на території квазіреспубліки. Наразі жінка «чинить правосуддя» стосовно громадян України, керуючись нікчемним законодавством країни-агресора. Досудове розслідування здійснюється ТУ ДБР, розташованого у м. Краматорську, за оперативного супроводу ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. Санкціями статей передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна або без такої.

Джерело

Новости Украины