ЗС РФ обстріляли Київ та область: правоохоронці показали наслідки атаки, є постраждалі (фото)

Київська область вибухи сьогодні, повітряна тривога Київська область, вибухи Київська область Фото: Київська обласна прокуратура | ЗСУ збили 12 ворожих ракет, які летіли в напрямку Київської області

У обласній прокуратурі заявили, що на Київщині від обстрілу постраждала 82-річна жінка. Пошкоджено понад 30 будинків.

Related video

16 червня російські війська атакували ракетами Київщину. Внаслідок удару в області постраждали троє осіб та зазнали пошкоджень десятки домівок. Про це повідомив у соцмережах начальник Головного управління Національної поліції в Київській області Андрій Нєбитов.

«Потерпіло двоє дітей та бабуся, яку відкинуло ударною хвилею. Пошкоджено понад 30 будинків. Такі наслідки ракетного удару ворога на Київщині», — написав він.

У Київській обласній прокуратурі розповіли, що розпочали розслідування за фактами порушення звичаїв війни.

«За даними слідства, Збройні сили країни-агресорки здійснили чергову ракетну атаку на Київщину. В одному з районів області пошкоджено житлові будинки та магазин. Постраждала 82-річна жінка, а також поранення отримав водій автомобіля, який їхав по автодорозі», — проінформували правоохоронці.

Пресслужба обласної прокуратури завірила, що на місцях працюють правоохоронці та рятувальники.

Fullscreen Фото: Андрій Нєбитов/Telegram Fullscreen Фото: Андрій Нєбитов/Telegram Fullscreen Фото: Андрій Нєбитов/Telegram Fullscreen Фото: Київська обласна прокуратура

За словами міського голови Віталія Кличка, у Києві пошкоджених будинків та об’єктів внаслідок обстрілу немає. Вибухи, які кияни чули у Подільському районі, мер пояснив роботою ППО поблизу столиці.

У Повітряних силах ЗСУ повідомили, що захисники збили шість ракет «Кинджал», шість ракет «Калібр» та два розвідувальні БПЛА.

Нагадаємо, 16 червня Росія атакувала Київ, коли в столиці перебували іноземні гості — лідери країн Африки. Голова Офісу президента Андрій Єрмак переконаний, що це свідчить про усвідомлення президентом країни-агресорки Володимиром Путіним його безкарності.

На думку голови МЗС України Дмитра Кулеби, ракетна атака — це сигнал африканським лідерам як у Кремлі ставляться до їхніх мирних пропозицій.

Новости Украины