ЗСУ повністю контролюють головну залізничну розв’язку на сході Харківщини

Селище Купʼянськ-Вузловий було окуповане від початку війни, загарбники активно обороняли його.

Напрямок Купʼянська-Вузлового був важливим для росіян.  

Трохи менше 6% Харківщини залишаються тимчасово окупованими. Збройні сили України повністю контролюють селище Купʼянськ-Вузловий, яке підпорядковане місту Купʼянськ. Відповідну інформацію озвучив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в ефірі телемарафону 27 вересня.

«У них (окупантів) було декілька принципових і досить важливих для них напрямків. Це ізюм та Ізюмський висота, так звана — це, умовно кажучи, шлях, через який вони направляли військову техніку на територію Донецької та Луганської областей і там посилювали свою військову присутність. Ну, і, звичайно, Купянськ-Вузловий — це одна з найбільших логістичних залізничних розв’язок на території Харківської області і з перших, умовно кажучи, годин війни, вона була окупована і ворог її досить так сильно обороняв і, відповідно, тримав. Завдяки успішній військовій операції у нас, дійсно, наші збройні сили, її зараз відбили і повністю, фактично, контролюють. Так само, що кожен метр нашої території, він звільняється досить важко, тому що ворог не відступає, постійно намагається перегрупуватися, стягує свої резерви і, дійсно, кожен такий успіх — це фактично подвиг для наших військових», — пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У деокупованих громадах Харківщини мають скласти списки на виплату єдиноразової допомоги

Нагадаємо, 26 вересня про звільнення Купʼянська-Вузлового повідомив український розвідник у соцмережах. Генштаб ЗСУ вказував, що окупанти обстрілювали селище з землі. 

Джерело

Новости Украины