ЗСУ відбили атаку окупантів за 50 кілометрів від Харкова

Окупанти спробували атакувати біля Тернової.

Російська армія продовжує обстрілювати прикордонні населені пункти Харківщини.

Минулої доби з артилерії різних калібрів були обстріляні села Вовчанської, Дергачівської, Куп’янської і Дворічанської громад.

За інформацією Генштабу, обстрілів з танків та артилерії зазнали райони населених пунктів Уди, Ветеринарне, Стариця, Огірцеве, Вовчанські Хутори, Амбарне, Бологівка, Дворічна, та Кам’янка.

«На Куп’янському напрямку противник обороняється. Обстріляв райони населених пунктів Куп’янськ, Синьківка, Кислівка, Котлярівка, Табаївка, Крохмальне, Берестове і Першотравневе», — повідомляє Генштаб.

Біля села Тернова (Липецька громада) ЗСУ відбили атаку окупантів.

Нагадаємо, піді тимчасовою окупацією на Харківщині залишаються 28 населених пунктів. За даними Інституту вивчення війни, українські війська, ймовірно, останнім часом здобули перемоги на північному сході Харківської області, а російські війська проводили обмежені атаки та оборонялися від українських контрнаступальних дій.

У той же час голова Луганської військової адміністрації Сергій Гайдай припускає, що окупанти накопичують сили для можливого контрнаступу на Куп’янськ. Про це він сказав 6 грудня.

«Дуже багато силі стягнули до району Сватового. Не знаю, можливо, у них є якась шалена ідея контрнаступу на Куп’янськ. Я вже нічому не здивуюся. Стягують і техніку, і війська, і начебто планується контрнаступ», — повідомив Гайдай.

У всіх селах поблизу Сватового живуть сотні окупантів, вони десятками займають помешкання. 

Джерело

Новости Украины