ЗСУ звільнили 568 населених пунктів у Харківській області

На деокупованих територіях уже працюють військові адміністрації.

У звільнених містах і селах відновлюють електро- та газопостачання, створюють запас обладнання та палива.

Збройні Сили України звільнили 568 населених пунктів у Харківській області. Про це повідомив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко.

«Щодо деокупаційних заходів на Харківщині. Станом на сьогодні в Харківській області деокуповано 568 населених пунктів. Для оперативного вирішення проблем та прийняття рішень уже утворено 21 військову адміністрацію», — сказав Тимошенко.

Нагадаємо, тимчасово окупованими залишаються села в Куп’янському районі та на Вовчанщині, їх понад 20-ти. Окупанти не дають ЗСУ вийти на кордони, аби не допустити наступу на Сватове з півночі.

За словами Тимошенка, на звільнених територіях, де поки немає світла, створюють резервний запас обладнання та палива, виготовляють та закуповують засоби індивідуального обігріву для жителів.

Роботи з відновлення електроенергетичної інфраструктури тривають у деокупованих населених пунктах Харківського, Чугуївського, Куп’янського, Ізюмського та Богодухівського районів.

У місті Вовчанськ підготовили всі котельні. Наразі там підключили до опалення центральну районну лікарню. Готові до роботи тепломережі в Балаклії.

Світло вже мають 70% жителів Ізюма. Також відновлено електропостачання у Чкаловському, Шевченківській та Великобурлуцькій громадах Куп’янського району, селищах Приколотне та Вільхуватка, тривають роботи в Куп’янську.

«Загалом електропостачання відновлено у понад 80 000 споживачів, газопостачання відновлено у понад 22 000 споживачів деокупованих населених пунктах Харківщини. Роботи тривають», — сказав Тимошенко.

Як писав UA-NEWS.in.ua, минулого тижня українська армія звільнила селище Дворічанське у Куп’янському районі Харківської області.

Джерело

Новости Украины